2012 International Prostar with Maxxforce engine problems.

Discussion in 'International Forum' started by mosesmiller, Sep 3, 2013.

  1. mosesmiller

    mosesmiller Bobtail Member

    Messages:
    40
    Thanks Received:
    3
    Joined:
    Aug 2, 2012
    Location:
    Crozet, VA
    OK so the Prostar I'm driving is having some issues, first off it sometimes has no power it will just die on its face when your trying to pull a small upgrade, I thing it has to do with the regen system not working properly, and second of all, whenever the engine temperature goes over 200 degrees it the red exclamation point light comes on and it shuts off. Anybody have any ideas about what the problems might be, its not throwing a CEL or anything.
     
  2. TruckerPete1990

    TruckerPete1990 Road Train Member

    Messages:
    2,100
    Thanks Received:
    675
    Joined:
    Jul 16, 2012
    Location:
    Rogers Arkansas
  3. Casual Trucker

    Casual Trucker Medium Load Member

    Messages:
    490
    Thanks Received:
    306
    Joined:
    Sep 7, 2012
    Check all of your AIR Intake routing from the intake to turbo look for the blue rubber hose's make sure they are not leaking air,Check the clamps that hold the blue tubes.And when your engine Temp light come's ON try to drop gears Keep dropping gears as needed to climb the Grade and watch the temp Gage go down.But you must start dropping gears before the engine shuts you down.
     
  4. Heavyd

    Heavyd Road Train Member

    Messages:
    3,750
    Thanks Received:
    1,486
    Joined:
    Feb 4, 2009
    Sounds like maybe the fan is not working. These engines have magnetic clutch type fan clutches. If the coil fails or a circuit problem, the fan will not engage and cause the symptoms you are describing.
     
  5. luvtotruck

    luvtotruck Road Train Member

    Messages:
    1,979
    Thanks Received:
    1,147
    Joined:
    Jul 30, 2013
    Location:
    Phoenix Arizona
    MAXXFORCE? Run Don't Stop!