MID 128 SID 211 5 Volt DC Supply

Discussion in 'Volvo Forum' started by xiipercent, Jan 7, 2012.

  1. Pablo-UA

    Pablo-UA Road Train Member

    Messages:
    7,111
    Thanks Received:
    1,300
    Joined:
    Oct 11, 2010
    Location:
    Borispol, Ukraine
    disconnect EGR2 sensor to be sure
     
  2. xiipercent

    xiipercent Medium Load Member

    Messages:
    403
    Thanks Received:
    99
    Joined:
    Mar 19, 2007
    Volvo Dealer called early this monring to say that egr#1 is also bad.:biggrin_25524:

    Fantastic! i have a receipt for that one! Replaced just 40 days ago.
     
  3. Pablo-UA

    Pablo-UA Road Train Member

    Messages:
    7,111
    Thanks Received:
    1,300
    Joined:
    Oct 11, 2010
    Location:
    Borispol, Ukraine
    I cant be sure. Hook the DVOM to any sensor to monitor 5V supply, turn ign on and disconnect all sensors one by one to find bad one.

    EGR pos sensor is a variable resistor aka TPS
     
  4. xiipercent

    xiipercent Medium Load Member

    Messages:
    403
    Thanks Received:
    99
    Joined:
    Mar 19, 2007
    two egr's replaced. One charge air cooler. $3500.

    now, four days later, truck shuts down for 'low coolant'

    I know when the egr's are replaced, they have to drain the coolant.

    I drove 900 miles after the repairs(finished friday morning) before the low coolant shutdown occurred this morning(omnday). Each day I was getting a whiff of the coolant smell. I figured they spill some on the engine, and when it warmed up, it vaporized. I 'm not seeing any visible sign's of leaking. I'm not seeing any white smoke out of the stack. I filled the reservoir with about 1/2 gallon of water and completed my delivery(about 170 miles of driving) . no shutdown since.

    a question.... Could there be an 'egr installation error' that could cause the leaking?

    btw, the power is better now that the repairs were made. Not exactly flying up hills, but it is better than prior to repair.
     
  5. Pablo-UA

    Pablo-UA Road Train Member

    Messages:
    7,111
    Thanks Received:
    1,300
    Joined:
    Oct 11, 2010
    Location:
    Borispol, Ukraine
    Yes, coolant leak to exaust. wrong egr cooler installation
     
  6. azja

    azja Bobtail Member

    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Joined:
    May 3, 2013

    Did you solve the problem with the 0 on your dashboard
     
  7. xiipercent

    xiipercent Medium Load Member

    Messages:
    403
    Thanks Received:
    99
    Joined:
    Mar 19, 2007
    yes- they changed the oil pressure sensor that day... 1/27/12-

    all good since then.
     
  8. azja

    azja Bobtail Member

    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Joined:
    May 3, 2013
    Hmm..
    The mechanic told me that my sensor is good and i have msg. Oil prsuare communication error
    And he said that can be broken wire betwen cluster and the engine but i am wondering meybe mechanic is wrong about my sensor
     
  9. Pablo-UA

    Pablo-UA Road Train Member

    Messages:
    7,111
    Thanks Received:
    1,300
    Joined:
    Oct 11, 2010
    Location:
    Borispol, Ukraine
    Bad J1708 datalink wiring (400-401 wires ore gray/orange tw. pair)
     
  10. azja

    azja Bobtail Member

    Messages:
    3
    Thanks Received:
    0
    Joined:
    May 3, 2013
    Eh i dont wanna put my hands into it becouse i dont wanna break anything :-D
    But thx
    I need find a good mechanic who can fix that not only take money for nothing:-D
     
Draft saved Draft deleted