Trucking Jobs New Driver Jobs Flatbed Jobs Tanker Jobs Refrigerated Jobs Auto Hauler Jobs
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 36
  1. #1
    Bobtail Member
    Member Since
    May 2011
    Location
    prentice wi
    Trucker?
    9 Years
    Posts
    16
    Thanks
    8
    Thanked: 5 Times

    Angry auto shift problems

    i have kw with a ten peed eaton auto shift i have been having problems with the truck not starting due to transmission ecm not getting enough volts? wiring is good. let truck sit for a day it starts. kw dont have a clue whats going on with it. just wondering if anyone else is having any similiar problems like this. i am planning on putting 13 speed in just not yet Thanks


  2. #2
    Road Train Member AUSSIE DAVE's Avatar
    Member Since
    Feb 2010
    Location
    OZ - Brisbane
    Trucker?
    20 Years
    Posts
    1,032
    Thanks
    157
    Thanked: 152 Times
    maybe the starter soliniod, P.S some systems have 2 starter soliniods.

  3. The Following User Says Thank You to AUSSIE DAVE For This Useful Post:


  4. #3
    Bobtail Member
    Member Since
    May 2011
    Location
    prentice wi
    Trucker?
    9 Years
    Posts
    16
    Thanks
    8
    Thanked: 5 Times
    thanks i give that a try

  5. #4
    Road Train Member Rerun8963's Avatar
    Member Since
    Mar 2006
    Location
    ova-hereee
    Trucker?
    22 Years
    Posts
    3,917
    Thanks
    1,059
    Thanked: 1,963 Times
    Quote Originally Posted by 2oooKW View Post
    i have kw with a ten peed eaton auto shift i have been having problems with the truck not starting due to transmission ecm not getting enough volts? wiring is good. let truck sit for a day it starts. kw dont have a clue whats going on with it. just wondering if anyone else is having any similiar problems like this. i am planning on putting 13 speed in just not yet Thanks
    you say the wiring is "good", but is it "clean"...??

    sometimes the simplest of all things to ensure battery voltage is to have all connections clean. when was the last time you (or someone else) actually removed the battery cables and properly cleaned all the terminals..and NOT JUST the terminals, but the cables as well??? is there any tell-tale evidence of that white/blueish powder which is corrosion showing inside of the cable ends..?? battery care is always neglected..... you need the full 12.5 to 13.5 volts from that battery. yes, a FULLY charged battery can/will have 13.5 volts. look it up.
    Last edited by Rerun8963; 05.14.2011 at 06.37 AM.

  6. #5
    Bobtail Member
    Member Since
    May 2011
    Location
    prentice wi
    Trucker?
    9 Years
    Posts
    16
    Thanks
    8
    Thanked: 5 Times
    yes the cables and terminals on batteries and starter are clean that was one of the first things i did. Thanks for trying to help tho

  7. #6
    Medium Load Member Frenzy's Avatar
    Member Since
    Mar 2008
    Location
    Seattle, WA
    Trucker?
    8 Years
    Age
    61
    Posts
    329
    Thanks
    134
    Thanked: 168 Times
    My Truckers Blog
    5
    I have an eaton fuller 10spd autoshift on my century.

    When you turn the ignition key to the on position the air system on the gearbox cycles. During this time the truck will not start. When the gearbox finishes it is in neutral and the ignition should work.

    Try letting the system cycle completely before turning on the starter.

    The other thing to try is, if you have an electrial disconnect switch, to remove power to everything for about 30 seconds and retrying. If you ever get a torque lock on the transmission, (stuck in a gear and wont shift), this will clear it.

    I'm thinking that a freightliner shop might be a better place to go for autoshift problems. I think autoshifts on KW's is pretty rare, and that might be leaving your shop clueless.

    good luck

  8. The Following User Says Thank You to Frenzy For This Useful Post:


  9. #7
    Last Few of the OUTLAWS Diesel Dave's Avatar
    Member Since
    Jan 2010
    Location
    Hesperia, Ca.
    Trucker?
    34 Years
    Age
    53
    Posts
    1,940
    Thanks
    1,336
    Thanked: 1,078 Times
    Im glad I have a standard 13 speed manual transmission the way it suppose to be.

  10. #8
    Road Train Member Biscuit75's Avatar
    Member Since
    Apr 2009
    Location
    Central Ohio via the Suburbs of Detroit
    Trucker?
    15 Years
    Age
    38
    Posts
    1,034
    Thanks
    46
    Thanked: 833 Times
    My Truckers Blog
    6
    My last company I worked for locally had the 10 speed full auto's. They are junk IMHO. I was against them when they got them, but being open to new technology, gave it a shot. Drove it for 15 months, my truck alone was in the shop 8 times. Towed away for "torque lock" twice. One time it was in the shop over a month. Eaton came out and rebuilt it themselves. All new wiring, new shifter, new solenoids, reprogrammed the computer. STILL the same problems.

    They did nothing to sell me on an auto. I would try to convert it to a 13 ASAP otherwise you'll keep having these issues. That's from my personal experience with 3 different 2010 T660's. I don't like them at all. I am not convinced they can handle real world driving.

  11. The Following User Says Thank You to Biscuit75 For This Useful Post:


  12. #9
    Road Train Member Rerun8963's Avatar
    Member Since
    Mar 2006
    Location
    ova-hereee
    Trucker?
    22 Years
    Posts
    3,917
    Thanks
    1,059
    Thanked: 1,963 Times
    Quote Originally Posted by Biscuit75 View Post
    My last company I worked for locally had the 10 speed full auto's. They are junk IMHO. I was against them when they got them, but being open to new technology, gave it a shot. Drove it for 15 months, my truck alone was in the shop 8 times. Towed away for "torque lock" twice. One time it was in the shop over a month. Eaton came out and rebuilt it themselves. All new wiring, new shifter, new solenoids, reprogrammed the computer. STILL the same problems.

    They did nothing to sell me on an auto. I would try to convert it to a 13 ASAP otherwise you'll keep having these issues. That's from my personal experience with 3 different 2010 T660's. I don't like them at all. I am not convinced they can handle real world driving.
    this is what i have been saying all along...JUNK.......

    i had two different trucks, two different experiences...

    JUNK...JUNK.....JUNK......

  13. The Following User Says Thank You to Rerun8963 For This Useful Post:


  14. #10
    Bobtail Member
    Member Since
    May 2011
    Location
    prentice wi
    Trucker?
    9 Years
    Posts
    16
    Thanks
    8
    Thanked: 5 Times
    yes they are junk. i thought it work better then it is but now i know. as soon as i get some down time that 13sp is getting put in

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •