Trucking Jobs New Driver Jobs Flatbed Jobs Tanker Jobs Refrigerated Jobs Auto Hauler Jobs
Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 78
  1. #1
    Light Load Member TLGken's Avatar
    Member Since
    May 2008
    Location
    Dallas, TX
    Trucker?
    26 Years
    Age
    50
    Posts
    75
    Thanks
    13
    Thanked: 21 Times

    THERMO KING Tri-Pak APU

    Just got a new peterbilt in january, has the tri-pak on it. Has anyone had any (major) problems with the thermo king units? Mine quit working about 2 weeks ago, due to a broken connection at the altanator on the apu. Fixed now, thanks to warranty work at a thermo king dealer.

  2. #2
    Banned or Retired
    Member Since
    Feb 2008
    Location
    WA and VA
    Trucker?
    4 Years
    Age
    40
    Posts
    2,352
    Thanks
    140
    Thanked: 1,036 Times
    but I have had the alternator connection problem 3 times now.

    Im company driver and dont have to worry about repair bills... but it is annoying having the down time to get it taken care of.

  3. #3
    Medium Load Member
    Member Since
    Jan 2009
    Location
    Verona Wi
    Trucker?
    26 Years
    Posts
    392
    Thanks
    33
    Thanked: 127 Times
    had mine 2.5 yrs. lost freon 4 times. they cant find leak. works for about 4 months then quits. had alt wire problem once.

  4. #4
    Banned or Retired
    Member Since
    Feb 2008
    Location
    WA and VA
    Trucker?
    4 Years
    Age
    40
    Posts
    2,352
    Thanks
    140
    Thanked: 1,036 Times
    I had the leak too... they couldnt find it either, until I had some Ice and snow build up on it. Looked like a cherry snow cone was building up near the leak.

  5. #5
    Medium Load Member
    Member Since
    Jan 2009
    Location
    Verona Wi
    Trucker?
    26 Years
    Posts
    392
    Thanks
    33
    Thanked: 127 Times
    where was the leak ? im thinking mine is compressor seals

  6. #6
    Light Load Member
    Member Since
    Jul 2008
    Location
    Belding, Mi
    Trucker?
    13 Years
    Age
    44
    Posts
    65
    Thanks
    12
    Thanked: 13 Times
    The first truck I had with the Tri Pack would not cool enough.....I was sitting donw in El Paso, TX...90 degrees outside APU would only get the truck down to 75...So I ran it called the shope took it in they fixed it after that I had it down to 56 in the truck when it was 85 outside......

  7. #7
    Bobtail Member
    Member Since
    Feb 2010
    Location
    Greenwood, IN
    Trucker?
    10 Years
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked: 0 Times
    Wanting to do an oil change on my tri-pak and this is the first one i've ever had/used. There is almost 9000 hrs on the clock and I have no idea the last time it was done by the previous owner. Does any one know what brand and weight of oil Thermo King / Yanmar recommends in their engines and how much is need for an oil change?
    Last edited by papa102498; 02.25.2010 at 12.53 AM.

  8. #8
    Light Load Member
    Member Since
    Jun 2008
    Location
    Terre Haute, In
    Trucker?
    No Answer
    Posts
    245
    Thanks
    2
    Thanked: 56 Times
    Just like Webastos they will last longer when you use them once or week even if you don't need them. If you don't use an A/C unit the seals gradually dry out and leak and you'll never get rid of all the leaks later.

  9. #9
    Mutant Trucker ironpony's Avatar
    Member Since
    Sep 2007
    Location
    Ask my GPS...
    Trucker?
    7 Years
    Posts
    14,939
    Thanks
    2,216
    Thanked: 9,565 Times
    I have nearly 12,000 hours on my APU. Lessee... a couple of fuel leaks, coolant leak up in the corner where the hose comes into the unit from the engine compartment - I fixed that with a new hose clamp, and the alternator failed this winter. Oh, yeah... missing screws.

    Actually I love the thing, except when it isn't working. Considering the abuse it takes, it's probably a wonder that I haven't had more problems with it.

  10. #10
    Bobtail Member
    Member Since
    May 2010
    Trucker?
    11 Years
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked: 0 Times

    apu

    Quote Originally Posted by TLGken View Post
    Just got a new peterbilt in january, has the tri-pak on it. Has anyone had any (major) problems with the thermo king units? Mine quit working about 2 weeks ago, due to a broken connection at the altanator on the apu. Fixed now, thanks to warranty work at a thermo king dealer.
    there is a recall refit for the tripac because the wiring was routed wrong and it likes to burn through the battery cable. they tyed it to the exaust for some reson.

Page 1 of 8 123 ... LastLast

Tags for this Thread