06 Columbia autoshift issue

Discussion in 'Freightliner Forum' started by amko22, Sep 7, 2021.

  1. amko22

    amko22 Bobtail Member

    4
    0
    Jun 21, 2021
    0
    Hello all, I am having some issues with my Eaton autoshift gen II. About a week ago the trans would not shift out of 8th gear (up or down) and at one point while running down the highway it seemed like the clutch would disengage only while in 10th gear. Pulled the codes and got
    TCU 130
    PID 60
    Fault 10

    After resetting and talking with Eaton was told possible XY shifter or harness…. Had the shifter changed and everything seems to be running good till this evening the clutch disengaged again it 10th gear but this time the motor reved. Only happened once in 500 miles and no codes. Any suggestions?

    thanks
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. DUNE-T

    DUNE-T Road Train Member

    5,378
    11,252
    May 10, 2015
    Detroit, MI
    0
    Does it have a clutch? If so convert to manual.
     
  4. amko22

    amko22 Bobtail Member

    4
    0
    Jun 21, 2021
    0
    No clutch
     
  5. amko22

    amko22 Bobtail Member

    4
    0
    Jun 21, 2021
    0
    No cluch peddle
     
  6. DUNE-T

    DUNE-T Road Train Member

    5,378
    11,252
    May 10, 2015
    Detroit, MI
    0
    It can be harness, xy shifter, bad gears inside the tranny, bad clutch. You just gotta keep digging
     
    amko22 Thanks this.
  7. Lazer

    Lazer Medium Load Member

    560
    687
    Jan 22, 2017
    0
    Check the alternator for voltage spikes, I have known of more than one case where the alternator was the issue.
     
    amko22 Thanks this.
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted