1999 fld 120 cruise control not working?

Discussion in 'Freightliner Forum' started by 1985mudflap, Oct 5, 2021.

  1. 1985mudflap

    1985mudflap Bobtail Member

    18
    5
    Aug 30, 2021
    0
    I can't get the cruise to working going down the road. I can idle the truck when the parking bakes are set. I have Jake's they cut out when the clutch is in gaged so I'm guessing it's not the clutch switch. I don't have a switch on my brake pedal. My speedo and tach also work. So I thought I would try the air switch, but I do not know which air switch is for the cruise control. I've found the air manifold behind the steer column just don't know which to change.
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. Old Man

    Old Man Road Train Member

    4,310
    11,717
    Apr 3, 2009
    Oklahoma City, OK
    0
  4. 1985mudflap

    1985mudflap Bobtail Member

    18
    5
    Aug 30, 2021
    0
  5. Old Man

    Old Man Road Train Member

    4,310
    11,717
    Apr 3, 2009
    Oklahoma City, OK
    0
    Could be plug into ecm. The big one facing the fire wall, remove, clean and make sure it is in tight.
     
    1985mudflap Thanks this.
  6. 1985mudflap

    1985mudflap Bobtail Member

    18
    5
    Aug 30, 2021
    0
    Thanks I'll look into that. Would you happen to have any info on air switches?
     
  7. Old Man

    Old Man Road Train Member

    4,310
    11,717
    Apr 3, 2009
    Oklahoma City, OK
    0
  8. Rideandrepair

    Rideandrepair Road Train Member

    12,281
    36,761
    Aug 8, 2015
    0
    I had same problem, till I found a second speed sensor on trans tail shaft. One on top, controls cruise. Bottom one controls speedo. Changed top one. Fixed. I don’t know if any air switches for cruise. One low air switch, and one brake light switch, usually plumbed in near parking brake, on FLD. Some Centuries and ? have them near steering column on right side.
     
  9. 1985mudflap

    1985mudflap Bobtail Member

    18
    5
    Aug 30, 2021
    0
    I have one speed sensor on top of the transmission it have two plugs one for the road speed and I thought the other was for the cruise but I'll double check it. Thanks.
     
    Rideandrepair Thanks this.
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted