2013 Pete 388, MX-13, Oil Pressure shoots up, temp never rises.

Discussion in 'Peterbilt Forum' started by Alan50, Sep 29, 2021.

  1. Alan50

    Alan50 Bobtail Member

    1
    0
    Sep 29, 2021
    0
    Hey guys recently having problems where I turn the key and oil pressure gauge shoots all the way up and my temperature gauge never rises. My fan stays on with the manual switch off. I’m completely lost and wondering if you guys have any ideas?
    Thanks a lot
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. Goodysnap

    Goodysnap Road Train Member

    2,626
    6,005
    Jul 12, 2017
    0
    Oil pressure on the MX EPA 13 can peg the gauge on cold start even over 100 psi on a below zero start. Should normalize to a 45-65 range when warm idle, higher end running down the road- lower end at idle.

    Coolant temp is low? Thermostats could be stuck open. Shoot the upper rad hose as the engine warms up. If it gradually warms and never gets hot. Thermostats are leaking past.

    Engine fan on is not helping the temp situation. The small brorg warner fan clutches are common for rusting up and sticking when setting- similar to a brake shoe. Otherwise check air supply to the fan clutch/ solenoid to disengage the fan with system aired up and key on.

    Good luck!!!!
     
    QUALITYTRUCK Thanks this.
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted