2015 cummins international prostar foot pedal problem

Discussion in 'International Forum' started by Tattoo777, Jun 25, 2024.

  1. Tattoo777

    Tattoo777 Bobtail Member

    3
    1
    Jun 23, 2024
    0
    Hello i have a 2015 international prostar cummins about a year ago code came up for the foot petal sensor replaced it 2 days later problem came back light came off i just left alone and it ran fine for about a year now its just bucking really hard but once i get up to speed cruise controll works fine i cant see any wires that are cut or anything loose if anyone has an answer please help
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. Goodysnap

    Goodysnap Road Train Member

    3,560
    8,570
    Jul 12, 2017
    0
    You have 2 pairs of 3 twisted wires going from the pedal sensor to the ECM. You most likely have an intermittent open or short to ground in the wiring outside the cab and somewhere near the engine. Start with a thorough visual inspection of every inch of the harness at all contact points. Look for exposed copper even though it may be just barely thru.
     
  4. Tattoo777

    Tattoo777 Bobtail Member

    3
    1
    Jun 23, 2024
    0
    Ok ,thanks. im going to inspect the wires. I also notice my engine break doesn't want to work all keep u posted
     
    Goodysnap Thanks this.
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.