2016 Peterbilt 579 vents not cooling

Discussion in 'Peterbilt Forum' started by tuckerroadtrucking, Jul 11, 2022.

  1. tuckerroadtrucking

    tuckerroadtrucking Bobtail Member

    2
    0
    Jul 11, 2022
    0
    My defroster works just fine and it blows cool air on the feet but with the A/C blowing through the front vents - its not cold. I checked and it seems like my evap line may be freezing. what can I do next?
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. kranky1

    kranky1 Road Train Member

    2,228
    8,645
    Sep 16, 2015
    Ontario, Canada
    0
    Let some gas out of it. If it’s freezing up it may just be over-charged. I started leaving my W900’s down an oz or oz and a half from the 2lb spec. They still blow cold but quit freezing up and blowing compressors off themselves every year.
     
  4. tuckerroadtrucking

    tuckerroadtrucking Bobtail Member

    2
    0
    Jul 11, 2022
    0
    Looks like I just needed to add Freon. Also did a computer reset.
     
  5. AModelCat

    AModelCat Road Train Member

    25,245
    128,445
    Jul 7, 2015
    Canuckistan
    0
    If you're getting adequately cold air out of all other vents except for the dash vents then I'd start checking the blend doors/actuators.
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted