Cat 6NZ Engine brakes Not Working

Discussion in 'Trucks [ Eighteen Wheelers ]' started by Kdub99, Jun 29, 2022.

  1. Kdub99

    Kdub99 Bobtail Member

    21
    7
    May 8, 2019
    0
    Got a 2001 peterbilt 379 with Cat 6nz.
    The engine brakes just stopped working, in about a 30 minute time frame. Jakes were working perfectly fine then about 30 minutes later i turned the switch on to use them and nothing.
    Cruise control and oil psi is good. Got no check engine light. No slack in the clutch. Completely stumped.
    Tried checking if its a bad switch by jumping the plug with a small piece of wire.
    Cant check solenoids or anything yet. Currently loaded and on the road

    Anyone have an idea where to look ?
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. ProfessionalNoticer

    ProfessionalNoticer Road Train Member

    2,909
    7,603
    Apr 25, 2021
    0
    If you have power at the switch and the switch is functional then pop the valve covers and look around the harness real good for any breaks in the insulation. Those harnesses are known for crapping out.
     
  4. Kdub99

    Kdub99 Bobtail Member

    21
    7
    May 8, 2019
    0
    Should I check under a certain valve cover or all of em
     
  5. ProfessionalNoticer

    ProfessionalNoticer Road Train Member

    2,909
    7,603
    Apr 25, 2021
    0
    All three of them. The harness connects to each injector solenoid as well as the jakes.
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted