Cruise control quit - 98 FLD120

Discussion in 'Trucks [ Eighteen Wheelers ]' started by CbarM, Aug 20, 2013.

  1. CbarM

    CbarM Heavy Load Member

    895
    239
    Jan 17, 2011
    Irvine, AB
    It was workin fine yesterday n last night I changed out my dash lights for LEDs n then it hasnt worked since. It wont work for high idle either. Any ideas?
     
  2. Krashdragon

    Krashdragon Medium Load Member

    644
    289
    Apr 10, 2012
    Cleburne, Tx
    Always check the last thing you messed with first.
    Make sure you have polarity correct and no accidental grounds...
    Also... did you check to see if you need a ballast module with the led's?
    Some do or not, depends on your lighting system/wiring...
    Mary
     
    bullhaulerswife Thanks this.
  3. bullhaulerswife

    bullhaulerswife Forum Leader/Admin Staff Member Administrator

    24,174
    29,200
    Jul 23, 2007
    Midwest
    You have the answer right there. Hubby had issues too and there was a wiring issue with the harness, and the issue was clear up by the headlights. Somehow by changing out the lights, you've eliminated a circuit to the cruise.
     
  4. PackRatTDI

    PackRatTDI Licensed to Ill

    14,773
    22,371
    Jul 15, 2006
    El Chuco, Tejas
    The Freightliner I drove for my old employer had too many electrical gremlins to count.
     
  5. deskdriver

    deskdriver Light Load Member

    241
    135
    Aug 6, 2013
    Michigan
    If it is not related to the light you just changed another common problem on the fld 120's is the saftey switch on the clutch, it could either be bad or your clutchn is so far out of adjusment that it is not all the way at the top. While driving lift up on the clutch pedal with your left foot and see if the cruise works.
     
  6. CbarM

    CbarM Heavy Load Member

    895
    239
    Jan 17, 2011
    Irvine, AB
    I actually did test out the clutch switch n my jake is workin normal. I replaced my dash lights with identical lights but went to red from blue so I wouldnt think that would cause any problems...
     
  7. CbarM

    CbarM Heavy Load Member

    895
    239
    Jan 17, 2011
    Irvine, AB
    I have switched my lights back to the original ones and nothing still. Not sure what else to check. Is there a fuse somewhere for the cruise?
     
  • Draft saved Draft deleted