Data port no info

Discussion in 'Freightliner Forum' started by habfleet, Jun 2, 2020.

  1. habfleet

    habfleet Light Load Member

    151
    20
    Feb 5, 2012
    elwood nj
    0
    I have a 2012 cascadia with dd13 check engine light on. Dash shows three codes ,hvac ,inlet nox sensor ,low coolant. Hook up computer can not retrive those codes or clean anything. Ihave no resistance at C andD terminals at Diagnostic port. Also shows with computer hooked up no power to ecm module but i do hear the solenoids clicking when key turned on. This code does not show up in dash display no ABS light. Looking for terminating resistors unable to find. Any info greatly appreciated. Thanks
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. RocketyMan

    RocketyMan Medium Load Member

    320
    144
    Jun 5, 2015
    0
    Are you an OO? Your datalinks at your connector could've been removed or modified with if your truck was part of a fleet at one point or something.

    Last 6 of vin I can look up wiring for you.
     
    habfleet Thanks this.
  4. habfleet

    habfleet Light Load Member

    151
    20
    Feb 5, 2012
    elwood nj
    0
    No OO Had DDL hooked up to it week ago was OK My hard drive went in computer (not sure if it is related ) Diffrent codes came up on dash hooked up generic computer program not reading what is displayed on dash and have check engine light on. Vin BJ9419 Thanks for any help
     
  5. RocketyMan

    RocketyMan Medium Load Member

    320
    144
    Jun 5, 2015
    0
    It is good that you have Diagnostic Link. I would stick with that vs any other interpreter.

    If you have DLink connected and nothing is showing up, you need to check diagnostic CAN on your 9 pin. The solenoids clicking is just your ABS module initializing and only audibly tells you that.

    Pins C&D should have 60 ohms total terminating resistance with ALL power disconnected to the truck. Other things could be talking on the bus and not give you accurate readings. Pins H&J are terminated internally to the CGW I believe.

    upload_2020-6-2_11-5-41.png
     
    habfleet Thanks this.
  6. habfleet

    habfleet Light Load Member

    151
    20
    Feb 5, 2012
    elwood nj
    0
    At pins C & D I have no reading
     
  7. RocketyMan

    RocketyMan Medium Load Member

    320
    144
    Jun 5, 2015
    0
    Did you disconnect the batteries? Did you verify your multi meter is set to ohms? Did you verify the back of the 9 pin is connected to the J1939 backbone? Did you try tapping into another 1939 node on the backbone?

    You should have another 2 pin deutsch connector that is roughly 250 mm away from the 9 pin.

    upload_2020-6-2_12-10-35.png
     
    QUALITYTRUCK Thanks this.
  8. habfleet

    habfleet Light Load Member

    151
    20
    Feb 5, 2012
    elwood nj
    0
    I haven't really dug into it again trying to get some jobs caught up so I can spend the time digging into this one . Just trying to gather some intel of which direction to start . Like I did write my computer did work on it last week. Then when I went to hook up again nothing . thanks
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted