General Lee not working

Discussion in 'CB Radio Forum' started by Oilfieldtrucker123, Feb 25, 2019.

  1. Oilfieldtrucker123

    Oilfieldtrucker123 Bobtail Member

    8
    2
    Feb 25, 2019
    0
    I ended up hooking it up to my semi I already have a Gen Lee in it. Tuned it to the antenna and I'm receiving but it's very scratchy and I'm not putting out anything at all tried different mics as well. Anyone have any problems with a brand new general lee?
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. Night Stalker10

    Night Stalker10 Road Train Member

    1,224
    720
    Jun 26, 2017
    0
    Can you send it back to the place you bought it from? Hopefully for a refund or exchange?
     
    Oilfieldtrucker123 Thanks this.
  4. Oilfieldtrucker123

    Oilfieldtrucker123 Bobtail Member

    8
    2
    Feb 25, 2019
    0
    Well turned out I had to clip the 4 resistors out to change the frequency over to the cb band. It works now.
     
    jessejamesdallas Thanks this.
  5. jessejamesdallas

    jessejamesdallas Road Train Member

    1,398
    817
    Oct 3, 2008
    Republic of Texas
    0
    The General Lee has to be converted to operate on 11 meter...If SWR is 1.5, but nothing is coming out, double check and make sure your on the right band, assuming the radio has been converted for CB...I think on the General Lee, 11 meter should be on "D" band...check your band knob.


    edit: never mind, see you figured it out...didn't see your last post before I posted...
     
    Oilfieldtrucker123 Thanks this.
  6. Neverready

    Neverready Medium Load Member

    392
    303
    Jul 24, 2014
    Pocomoke City, Md.
    0
    Did you recheck swr. If it was 1.5 on the wrong band antenna may need adjusting on 11 meters.
     
    mike5511 Thanks this.
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted