International 9200/9400 No Heat in the Sleeper

Discussion in 'Trucks [ Eighteen Wheelers ]' started by czego82, Dec 4, 2019.

  1. czego82

    czego82 Light Load Member

    155
    43
    Nov 15, 2014
    0
    Its a 98 model 9200i. I replaced the flap actuator and entire flap assembly under the pax seat. Parts 31, 69, 30 in the diagram. CCI12042019.jpg
    Little background, recently replaced water pump. Had no heat at all. Its a Detroit. Opened the valve for the water going to the heater under the seat. Heat is working good only up front - driver dash vents and window etc. I tested the the flap assembly before installation. Flap was rotating when turning the sleeper fan speed and it was moving when adjusting temperature knob.
    Any help is greatly appreciated.
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. Heavyd

    Heavyd Road Train Member

    6,906
    4,862
    Feb 4, 2009
    0
    Front and rear use same heater core. So heat is there. If the actuator is turning and blend door is working, I am at a loss as to why you have no heat back there.
     
  4. czego82

    czego82 Light Load Member

    155
    43
    Nov 15, 2014
    0
    Should the blend door be turning when rotating temperature or speed or both?
     
  5. Heavyd

    Heavyd Road Train Member

    6,906
    4,862
    Feb 4, 2009
    0
    Nope, just the temp.
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted