little air flow

Discussion in 'Ask An Owner Operator' started by Dnice583, May 30, 2020.

  1. Dnice583

    Dnice583 Bobtail Member

    1
    0
    Nov 11, 2019
    0
    hey guys,
    I have a 96 Kenworth t600 and the ac does not push out much air in the front even on high, is there a fix for this or am I just stuck and need to get a fan to clip in the front?
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. AModelCat

    AModelCat Road Train Member

    16,319
    67,833
    Jul 7, 2015
    Edmonton
    0
    Do you have an aftermarket cab filter installed? If so, I'd clean/replace it first if its dirty.

    If no cab filter, odds are the condensor and heater cores are plugged up with dirt.

    Another thing Kenworth is bad for is wearing out the blower motors if there isn't a cab filter installed. Dirt gets in the motor and gradually wrecks it.
     
    PE_T and Rideandrepair Thank this.
  4. Tug Toy

    Tug Toy Road Train Member

    4,936
    51,513
    Jul 4, 2015
    Corn field
    0
    It’s usually an indication that the AC box on the engine side of the firewall is rusted through. Leave the engine off and fan on high. Open the hood and feel around on the passenger firewall for air. Won’t take long to find the problem.
    Typical problem on those cabs.
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted