Odd engine occurence(Detroit) in Pete today...

Discussion in 'Trucks [ Eighteen Wheelers ]' started by coadman, Sep 16, 2009.

  1. coadman

    coadman Light Load Member

    153
    26
    Dec 20, 2008
    Freeport,Kansas
    0
    My son was hauling grain today in our '94 Pete with the Detroit motor. He said his check engine light briefly came on, then he lost power, then light blinked again, and he was going like normal. I asked him to describe what happened and he said the motor was still running, but like at an idle, when he stepped on the accelerator nothing happened, then when the check engine light blinked once more, everything was back to normal.

    Any idea what happened, and what I might want to check to make sure it doesnt happen again?
    thanks,
    coadman
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. Heavyd

    Heavyd Road Train Member

    7,227
    5,416
    Feb 4, 2009
    0
    Could have lost throttle pedal for a second there. Hickups do happen. If the engine runs fine, keep going with it. If it happens a few more times I would check it out. The ECM will log the fault every time it happens to help diagnose the problem.
     
  4. cat from the valley

    cat from the valley Medium Load Member

    469
    31
    Dec 8, 2008
    jamaica
    0
  5. Pete_379X

    Pete_379X Super Chrome

    1,006
    123
    Jul 4, 2007
    Arkansas
    0
    It does sound like the pedal. Similar thing happened to me but it would kill the motor all together. Ended up being the main power wire to the ECM broke inside its insulation.
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted