2011 KW t660 shuts off while driving!

Discussion in 'Kenworth Forum' started by Diesel_god, Jun 18, 2021.

  1. Diesel_god

    Diesel_god Bobtail Member

    4
    0
    Jun 18, 2021
    0
    Stated above I have a 2011 kenworth t660 with a Cummins from 2016.(been about 5 years with motor)
    I never really have problems other than the automated transmission which is junk.

    I recently started having this problem that when driving on the highway normally or under load it would shut off. Just like if you would turn the key. Gauge panels would turn off too.

    I have replaced the 7th injector and harness since the dealer found a short of voltage in it but still same problem.


    Any input would be greatly appreciated!
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. pavrom

    pavrom Road Train Member

    1,992
    3,792
    Apr 29, 2012
    NE illinois
    0
    I had same issue with 2000 379 (cat) - in my case it was loose ignition wires
     
  4. Diesel_god

    Diesel_god Bobtail Member

    4
    0
    Jun 18, 2021
    0
    I’ll check it out ima replace the switch to as well and see if that fixes the issue.
     
  5. Diesel_god

    Diesel_god Bobtail Member

    4
    0
    Jun 18, 2021
    0
    Replaced the switch wires were good. Still same problem.

    shut off on the ramp taking exit, started back up.
     
  6. Diesel_god

    Diesel_god Bobtail Member

    4
    0
    Jun 18, 2021
    0
    Code being thrown: 1117 power supply lost with ignition on

    Found the issue right after installing a new ECM.

    A battery wire going to starter was exposed and shorting.
    can’t believe 2 different dealers didn’t catch it smh.
    My local mechanic found it in mins after seeing the code still being present on new ECM.
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted