2014 prostar low voltage

Discussion in 'International Forum' started by W.Cruz, Oct 10, 2022.

  1. W.Cruz

    W.Cruz Bobtail Member

    3
    6
    Oct 10, 2022
    0
    Hello,
    My truck voltage meter went all the the way down to 10v. I checked out the alternator and batteries they were good. I cleaned the battery connections and that solved the problem or so I thought. After cleaning the battery terminals it ran fine for 5 days now my meter has gone down to 10v again while driving. Rechecked the batteries and alternator again but still good. The engine runs fine no power loss. However, my ac, power windows and door controls won’t work. Any thoughts? Thank you
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. Heavyd

    Heavyd Road Train Member

    7,470
    5,841
    Feb 4, 2009
    0
    Check the mega fuses at the firewall. This is where all that stuff gets its power from.
     
  4. W.Cruz

    W.Cruz Bobtail Member

    3
    6
    Oct 10, 2022
    0
    So just check with a meter to see if the have power going to them ?
     
  5. Heavyd

    Heavyd Road Train Member

    7,470
    5,841
    Feb 4, 2009
    0
    Check for corrosion, loose connections.
     
    stuckinthemud and W.Cruz Thank this.
  6. Kryptosayin

    Kryptosayin Bobtail Member

    2
    0
    Oct 29, 2022
    0
     
  7. Kryptosayin

    Kryptosayin Bobtail Member

    2
    0
    Oct 29, 2022
    0
    Check the jump cables. Cables on top of battery. (Cables that unit all batteries) Have truck running few minutes (5-10) minutes. Try touching them if you can not because they are REALLY HOT!! That’s your issues. Really cheap and easy fix..
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted