579 Headlight Trouble

Discussion in 'Peterbilt Forum' started by bl2156, Apr 13, 2019.

  1. bl2156

    bl2156 Bobtail Member

    1
    0
    Apr 13, 2019
    0
    2016 579 Left low beam works, Right is out. Switch to high beam Right works, Left is out.

    Replaced all bulbs, checked all connections, checked wire's for chafing, found none.

    Where to go from here??
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. spsauerland

    spsauerland Road Train Member

    4,291
    10,847
    May 31, 2010
    West Harrison, In
    0
  4. pushbroom

    pushbroom Road Train Member

    1,745
    7,107
    Sep 1, 2012
    0
    25Amp fuse labeled L2 in the engine side fuse box powers the left high beam and right low beam.
     
    spsauerland Thanks this.
  5. 6mmrem

    6mmrem Bobtail Member

    20
    26
    Sep 16, 2018
    Neepawa,Mb. Canada
    0
    What fuse powers left lowbeam.
     
  6. pushbroom

    pushbroom Road Train Member

    1,745
    7,107
    Sep 1, 2012
    0
    J2 is LH low RH hi
     
    Goodysnap and spsauerland Thank this.
  7. Mythykyl

    Mythykyl Bobtail Member

    3
    0
    Oct 7, 2020
    0
    i have this exact issue with a 2018 579 and ive been chasing it for a while. have changed the bulbs, fuses, wiring harness, multifunction switch that controls the high beams... ive take the lights off the tractor altogether and wired them up outside of the truck using power probe to manually light them to no avail... this truck is driving me crazy... did the fuse fix your issue or was it something else?
     
  8. Mythykyl

    Mythykyl Bobtail Member

    3
    0
    Oct 7, 2020
    0
    I am having this exact issue with a 2018 579. I have changed bulbs, fuses, wiring harness, multifunction switch that controls the high beams. I have taken the lights completely off the truck and powered them manually with my power probe and I have come up with nothing to explain why this is happening. What was the ultimate fix for this issue?
     
  9. Mythykyl

    Mythykyl Bobtail Member

    3
    0
    Oct 7, 2020
    0
    I apologize... the Pete I'm working on is a 567... not a 579... though I don't imagine the issue differs much.
     
  10. Flack599

    Flack599 Bobtail Member

    2
    1
    Sep 1, 2021
    0
    Did you figure out what the problem was? Im having the exact same issue.
     
  11. Flack599

    Flack599 Bobtail Member

    2
    1
    Sep 1, 2021
    0
    Just to follow up. I have a Pete 567 2018. I had the right high and left low beam out. I started with the bulbs, then went to fuses, then checked wires out under the hood for chafing. Checked harnesses.Found no issues at all. This went on for 3 days off and on between loads. Finally gave up and took it to the dealer. They ended up finding a chafed wire just outside the rats nest of wires coming from the chassis node under the driver seat. ( I looked there several times myself but concluded that there was no way wires could rub because they were zip tied so tight) The dealer had it for 3 days, but the bill was only $324. Not too bad all told, but still kinda pissed I couldnt find it.
     
    Goodysnap Thanks this.
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted