Freightliner electrical problem

Discussion in 'Freightliner Forum' started by simon999, Feb 6, 2014.

  1. simon999

    simon999 Light Load Member

    209
    64
    Feb 6, 2014
    0
    Finally solved the problem. There were 14 wires on ecm plug by plastic covering. When they assembled in factory did not put any other protection on wires like tape, just plastic pipe. Found corrosion on broken wires. Fixed by small shop in chicago. Its shame to freightliner dealer who could not find anything and just me charged money for doing nothing.
     
    baha Thanks this.
  2. 05 FreightShaker

    05 FreightShaker Light Load Member

    265
    30
    Jan 20, 2013
    Houston
    0
    Thats good news! Now you can go ahead and make some money!
     
  3. nikmirbre

    nikmirbre Road Train Member

    1,802
    1,229
    Jul 27, 2011
    Concord,NC
    0
  4. mgrantes

    mgrantes Light Load Member

    111
    25
    Apr 26, 2013
    0
    Do you have any info on the shop you used?
     
  5. simon999

    simon999 Light Load Member

    209
    64
    Feb 6, 2014
    0
    J&j truck repair, 7087431939
     
  6. RTSTRANSPORT

    RTSTRANSPORT Bobtail Member

    5
    0
    Mar 6, 2014
    North Bergen, NJ
    0
    I have a 2007 Columbia the truck drops oil press gauge ,water temp gauge as well ,the fan clutch goes on together with check engine light not to mention a massive power loss, it won go over 15 MPH then it goes back to normal.even at idle it would go back and forth with this failure I replace both ECM wiring harness and the one that goes from batteries to ECM I don't know what to do anymore please help.Thanks in advance.
     
  7. simon999

    simon999 Light Load Member

    209
    64
    Feb 6, 2014
    0
    Maybe wiring bad to ecm or faulty ecm
     
  • Draft saved Draft deleted