Injector/wiring ground problem? Mxs c15 cat 2006

Discussion in 'Heavy Duty Diesel Truck Mechanics Forum' started by OGARY88, Sep 20, 2017.

  1. brojamz1

    brojamz1 Bobtail Member

    2
    0
    Aug 28, 2019
    Lafayette, TN
    0
    Me too, I want to know the fix. I have spent thousands with no results.
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. Drodriggod

    Drodriggod Bobtail Member

    2
    4
    Feb 24, 2020
    0
    Do the signal wires go to the stud with the green dot or the orange dot
     
  4. Heavyironman

    Heavyironman Bobtail Member

    1
    0
    Sep 6, 2020
    NC
    0
    I'm having this same issue with my C15. Did anyone ever figure out there problem. Maybe give me somewhere to start. I've changed injectors, harness inside and out, ecm. Changed rear injector harness twice
     
  5. nockamichi

    nockamichi Bobtail Member

    9
    1
    Apr 9, 2013
    0
    I did read on another post, that it's high voltage melting the wire harness. It stated that the correct trim files need to be updated in the ecm, or the issue would continue. Maybe this can correct the issue.
     
  6. HAYTUGGER

    HAYTUGGER Bobtail Member

    17
    6
    Mar 23, 2019
    0
    Same issue accept I did out of frame over haul, then ran 400 miles all good accept iva issues so I decided to replace both internal injector harnesses. Now when I start it, it runs goood for 5 seconds then it starts missing and blow white smoke... codes 72 and 73... so is it a bad new harness??? Or is it cuz my trim files in the ecm don't match the injectors for each cylinder because I forgot to keep track of wich injector went to which cylinder?? (But it ran fine for those 400 miles aside from power debate cuz of iva code)
    2004 bxs acert
    Need advice im $$$$ in this engine and I'm tired of it
     
  7. Goodysnap

    Goodysnap Road Train Member

    2,087
    4,590
    Jul 12, 2017
    0
    Troubleshoot the faults. Trim files wont make it run noticably different.
     
    pushbroom and spsauerland Thank this.
  8. spsauerland

    spsauerland Road Train Member

    3,582
    9,150
    May 31, 2010
    West Harrison, In
    0
    I have gotten bad VVA reman housings from Cat bad out of the box, but never a bad harness.
     
    Goodysnap Thanks this.
  9. 6wheeler

    6wheeler Road Train Member

    2,602
    4,491
    Aug 30, 2009
    0
    Cat is junk. Built to fail technology.
     
  10. spsauerland

    spsauerland Road Train Member

    3,582
    9,150
    May 31, 2010
    West Harrison, In
    0
    Think your confused with Cummins! It all fails, puts food in my belly
     
    pushbroom and Goodysnap Thank this.
  11. Goodysnap

    Goodysnap Road Train Member

    2,087
    4,590
    Jul 12, 2017
    0
    Red, Grey, Yellow, Green.........

    They all break.

    If anyone build a truck or engine that didnt break they would go out of business.
     
    spsauerland and pushbroom Thank this.
  12. pushbroom

    pushbroom Road Train Member

    1,699
    6,893
    Sep 1, 2012
    0
    I had a bad out of the box harness on a sdp. Failed the tug test on an iva.
    Crazy one off thing however.
     
    spsauerland and Goodysnap Thank this.
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted