Peterbilt 389 smartnav issues

Discussion in 'Peterbilt Forum' started by Yoshi470, May 9, 2021.

  1. Yoshi470

    Yoshi470 Bobtail Member

    6
    0
    May 13, 2020
    0
    Hello all, just picked up a 2018 389 and having smartnav problems and can’t get it to play anything from the radio on any form whether it’s am/fm, xm, Bluetooth etc...it keep says loading source and just keeps trying to load. Can’t even get static out of the speakers, nothing. I’ve tried to update the software with a usb with no luck and with wifi with no luck. Is this thing toast? And I’ve pulled the fuse and done multiple hard restarts on it as well and nothing will work!
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. Yoshi470

    Yoshi470 Bobtail Member

    6
    0
    May 13, 2020
    0
  4. Wespipes

    Wespipes Heavy Load Member

    883
    1,354
    Jul 14, 2019
    0
    2 possible solutions for ya. I too have a 19' pete with the crap smart nav. 1st try to hold down the knob and the home symbol at the same time. Takes like 30 seconds and it'll completely restart the unit. This typically fixes any smartnav issues. If that doesn't work I'd disconnect the batteries for a few mins. If none of that works then I have no idea

    I see you've tried all this already. So idk I'm lost
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted