Weird electrical problem

Discussion in 'International Forum' started by kev2809, Nov 14, 2020.

  1. kev2809

    kev2809 Light Load Member

    168
    42
    Jul 2, 2015
    0
    aaaaand....lol after checking fuses and stuff now my temp gauge is reading completely wrong and my battery gauge is reading completely dead. i hate electrical so much.......
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. drive-away2020

    drive-away2020 Light Load Member

    71
    264
    Aug 17, 2020
    0
    Have you cleaned your main starter to chassis ground really good with a wire brush? If that cable has internal corrosion it can cause too much resistance and maybe cause these types of issues. Usually the starter to chassis cables are like $20
     
  4. kev2809

    kev2809 Light Load Member

    168
    42
    Jul 2, 2015
    0
    i have not i will check that out over the weekend. as far as the gauges...i guess im an idiot and while messing around with the fuses i never put the gauge feed one back in lol. those are fixed. also noticed randomly while opening the passenger door i would get accessory power. i did recently swap in new doors and had to convert them to power. i pulled out the wiring and taped everything up. seems to be working but ill find out over the next few days. still not sure why i have to jump the 2 wires from ignition just to start it.
     
    drive-away2020 Thanks this.
  5. drive-away2020

    drive-away2020 Light Load Member

    71
    264
    Aug 17, 2020
    0
    it really does sound like a grounding issue. I’ve had an issue before that was electrical in nature that replacing my starter to chassis ground cable fixed.

    now, the voltage not going through on your ignition does sound like a separate issue. As long as the supply side has 12v, And your ignition switch is good, I don’t understand why you needed to splice them. If the input wire is hot, then the only next jump would be the ignition switch, then to the starter solenoid.
     
  6. kev2809

    kev2809 Light Load Member

    168
    42
    Jul 2, 2015
    0
    ya its very odd truck just cranks and cranks. i ran a toggle to the battery and starter prongs on the ign switch. if i touch those 2 together, it fires right up.
     
  7. FLHT

    FLHT Medium Load Member

    351
    286
    Aug 2, 2014
    0
    Water leaking on right side windshield ?
    Moisture getting into fuse box and relays ? If so cut open one of those relays and bet its all corroded
     
  8. kev2809

    kev2809 Light Load Member

    168
    42
    Jul 2, 2015
    0
    i get leaks in the cab but they seem to come from the doors, never noticed anything from the windshield. those relays are cheap enough tho i could try cutting one open. tomorrow I will snap some pics of the fuses and also the diagram printed on the back of the cover.
     
  9. Buckie parsons

    Buckie parsons Bobtail Member

    2
    0
    Dec 5, 2020
    0
    Have changed batteries on 92 4900 international now I can’t get air to buildup or my oil pressure to work
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted