TriPac APU control screen not working

Discussion in 'Trucks [ Eighteen Wheelers ]' started by mitmaks, Oct 23, 2017.

  1. mitmaks

    mitmaks Road Train Member

    1,840
    1,114
    May 16, 2014
    0
    My TRIPAC apu was working fine and then i drove 1/2 mile and shut off truck. Tried starting my apu a/c and screen would not respond. I reset button on side where all fuses are but it didnt do anything. Screen just went all dim and cant see anyhing at all.
    Any tips to fix it or im stuck paying $100s to ThermoKing?
     
  2. mitmaks

    mitmaks Road Train Member

    1,840
    1,114
    May 16, 2014
    0
    Called ThermoKing and guy told me to check maxi fuse on top of apu.
    Sure enough it was fried pretty bad
     

    Attached Files:

  3. Mark Kling

    Mark Kling Technology Contributor

    10,936
    4,172
    Sep 23, 2007
    Statesville, NC
    0
    If it did that to a 50a fuse,,, you have a dead short somewhere.... get it fixed before the truck burns down.
     
  4. JeffreyReeve

    JeffreyReeve Bobtail Member

    3
    1
    Oct 16, 2018
    0
    Did tpu get issue fixed? Was it the HMI controller?
     
  5. JeffreyReeve

    JeffreyReeve Bobtail Member

    3
    1
    Oct 16, 2018
    0
    So sorry for late response...it was not HMI controller.... It was the big ### 50 amp fuse that blew. Somehow i was still getting lights on my screen inside then it would go dim. But after going on ebay to buy an HMI controller the seller advised to first check the main fuse...sure enough that was issue
     
    mitmaks Thanks this.
  • Draft saved Draft deleted