98 kenworth fan clutch sticking

Discussion in 'Trucks [ Eighteen Wheelers ]' started by TommyZ, Jun 15, 2018.

  1. TommyZ

    TommyZ Light Load Member

    102
    39
    Nov 21, 2009
    Miami,FL
    0
    Hope everyone is good. I am having an issue that I cant figure out. Been doing some research and nothing. My truck is a 98 kenworth T600 3406e. I have a Horton fan clutch (less then 6months old) it’s the older style one that is normally released and engages with air. It’s working when on but when I turn the fan off it doesn’t disengage completely. It’s partially engaged even with no air. I tapped the top of it with a hammer and then it disengaged. Any ideas. I thought to spray some wd40 into the air line? I got my air hose and blew me air thru it but continues to do the same thing. Any ideas. Don’t really want to pull it apart until I get home next week.
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. skallagrime

    skallagrime Road Train Member

    1,874
    3,905
    Apr 10, 2012
    Indiana
    0
    Pretty sure it is either too loose or too tight on the hub bearing itself, if I remember correctly, adding wd 40 to the air line won't help since that won't lubricate the part that is sticky, it's worth a shot if you can't really pull it apart for a week though.
     
  4. TommyZ

    TommyZ Light Load Member

    102
    39
    Nov 21, 2009
    Miami,FL
    0

    Yeah that’s what I thought about spraying some wd in the air line. Thanks for the response. I am on the road until next Thursday so I don’t really want to pull it apart until I am home. It is working just. Worst would be that it wouldn’t engage I guess.
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted