Alternator/ Guage

Discussion in 'Heavy Duty Diesel Truck Mechanics Forum' started by BRD TRANSPORT, Nov 28, 2022.

  1. BRD TRANSPORT

    BRD TRANSPORT Light Load Member

    118
    47
    Jul 6, 2018
    0
    I have posted before but it fixes itself before I can put a mind to ot.
    When I start my 03 peterbilt 379 ,old werner truck.
    C15.. 13 speed.
    I start ,it turns over and all guages come to life.
    The batt lite and buzzer cones on and I rev truck up over a 1000 rpm and guage reads 13+ and buzzer go's out.
    Turn all my lights on at night and batt light blinks on and off no buzzer.
    I recirculat ignition and all peachy again.
    Go to use my micro to heat water or somthing and light and buzzer go's off.
    I turn off micro or turn off lights and light and buzzer go's off.
    Then no problems the next 30 40 hours.
    I don't get it.
    I think I can fix the issue but need some direction to start.

    And help would be appreciated for sure.
    Thanks.
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. Mr Bob

    Mr Bob Light Load Member

    168
    55
    Mar 17, 2015
    0
    remove and clean all battery connections
     
  4. Inderjit

    Inderjit Medium Load Member

    486
    518
    Sep 17, 2017
    0
    Like Mr Bob says also the connections at the starter and grounds to the starter block and frame.
     
    BRD TRANSPORT Thanks this.
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted