cascadia no electrical power cant figure it out plz help

Discussion in 'Heavy Duty Diesel Truck Mechanics Forum' started by wtokhi, Nov 22, 2021.

  1. wtokhi

    wtokhi Light Load Member

    202
    103
    Nov 3, 2017
    0
    hey y'all,
    been a while since i last posted, got a 2015 cascadia daycab dd13, truck reported not starting, checked and found no power at all when switch was turned on, diagnosed and replaced PNDB, and truck was running fine with no issues, week later same issue, changed the cab load disconnect switch and nothing, checked all breakers and fuses in the PNDB and were all good, changed the PNDB again assumed bad part, and power would come in and out, have good voltage on the power cable going to the PNDB, do not see a light on the cut off switch and turning it on and off does nothing at all, if i grab a wire and connect it to the stud where power comes in on the PNDB and jump it to any of the studs going to the modules the ignition immediately comes on and truck will start and run, but as soon as i remove the jumper cable it will lose all power, the only thing it will do is flash the corner clearance lights and have the low beams with the jumper cable disconnected, i read that it meant the SAM chassis was bad, i swapped that with another trucks and same issue, ive checked all fuses and ground and power studs, batteries r fine, CPC has been swapped, central gateway has been swapped as well and nothing. at wits end have no other clue or idea, SAM cab?? idk please help
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. wtokhi

    wtokhi Light Load Member

    202
    103
    Nov 3, 2017
    0
    UPDATE: Sam cabin swapped with working one and same issue, corner clearance lights flash and low beams on, CLDB not doing
     
  4. Ross_Tech

    Ross_Tech Light Load Member

    132
    130
    Aug 31, 2021
    Michigan
    0
    It sounds like you might have an issue with the control signal wiring between the CLDS and PNDB. Troubleshooting attached
     

    Attached Files:

  5. wtokhi

    wtokhi Light Load Member

    202
    103
    Nov 3, 2017
    0
    yup i figured out thats what it was about two days ago, there was no voltage on the pin for the CLDS that should have around 4 volts, found a break in the wire under the cab due to the loom and then corrosion, soldered it up and is working fine, thanks!
     
    Ross_Tech Thanks this.
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted