Grinding noise when using Jake brake!

Discussion in 'Experienced Truckers' Advice' started by Odetozippo, Mar 19, 2023.

  1. Odetozippo

    Odetozippo Bobtail Member

    1
    0
    Mar 19, 2023
    0
    I have 2016 T680 Kenworth with MX13 motor. Replaced the turbo, charge air cooler and made sure all pieces of turbo shrapnel from previous turbo were cleaned out. My driver took truck from Michigan to Texas and back. Upon getting off of the highway, with Jake on he heard a grinding noise coming from the motor area. He claimed hearing same noise before the previous turbo blew. Could this be the turbo blades rubbing on the inner wall of turbo chamber? This is second turbo in 5 weeks. Anyone experience this issue. Is there a none cause? Any help appreciated
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. Ex-Trucker Alex

    Ex-Trucker Alex Light Load Member

    268
    384
    Jan 7, 2023
    0
    You want some help? Try posting it in the "Garage" subsection folders instead of here....
     
  4. Ridgeline

    Ridgeline Road Train Member

    19,914
    95,130
    Dec 18, 2011
    Michigan
    0
    where are you getting the turbos from?
     
  5. AModelCat

    AModelCat Road Train Member

    27,143
    141,336
    Jul 7, 2015
    Canuckistan
    0
    How did the original turbo fail?
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Draft saved Draft deleted