Support Thread for the TND 500, TND 700 or future Rand McNally products. (part two)

Discussion in 'Trucking Electronics, Gadgets and Software Forum' started by Mark Kling, Jul 7, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Scott72

    Scott72 Road Train Member

    2,747
    1,755
    Apr 7, 2013
    0
    Well I updated maps and it fixed the charging light issue, which is kinda odd. It only turns red when it speaks now, then immediately back to green. Not sure how those two could be related. Maybe I'm still on borrowed time, who knows.
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. chalupa

    chalupa Road Train Member

    3,757
    1,636
    Jul 22, 2010
    Houston,Texas
    0
    Mark,
    My 720 is acting up. Lost green charge light moons ago......was red now orange. Full time too, unhook USB power and she's gone, immediately.

    Now if you lose power screen goes white. Ignores all commands unless you reset. Wont answer on/off button or anything. Does function after reset but all daily data is lost.

    Thoughts?
     
  4. Scott72

    Scott72 Road Train Member

    2,747
    1,755
    Apr 7, 2013
    0
    Sounds similar to my problems. I tried a new power cord and that didn't fix it. Got it home and did a map update on the dock and now it's fixed. Don't ask me how. I suspected the charging port on the unit went bad. Might be your issue.
     
  5. chalupa

    chalupa Road Train Member

    3,757
    1,636
    Jul 22, 2010
    Houston,Texas
    0
    Did maint repairs. Acting better but I think battery is toast.......been on chg. for hours and cries foul when taken off the tether.
     
  6. chalupa

    chalupa Road Train Member

    3,757
    1,636
    Jul 22, 2010
    Houston,Texas
    0
    Update: The green light is back and so is the battery....for now. Need an hour plus on wifi to update the maps. Maybe at the office tomorrow.....
     
  7. crb

    crb Road Train Member

    1,675
    1,361
    Dec 1, 2009
    USA
    0
    My Rand 730 keeps loosing GPS. Been using it 6 months no issues. Just started last week. Same location on windshield. Haven't updated it since November. I'm a car hauler but still hadnt had issues until now. Thoughts?
     
  8. Mark Kling

    Mark Kling Technology Contributor

    10,935
    4,197
    Sep 23, 2007
    Statesville, NC
    0
    Do this and PM me with the results.

    If you are on a Mac, you can Google how to do an MD5 on a Mac.

    Thanks,
    mark
     

    Attached Files:

  9. Mark Kling

    Mark Kling Technology Contributor

    10,935
    4,197
    Sep 23, 2007
    Statesville, NC
    0
    Look under Preferences/General/GPS status and tell me on the right what is the DOP and used/seen?

    Thanks,
    Mark
     
  10. Mark Kling

    Mark Kling Technology Contributor

    10,935
    4,197
    Sep 23, 2007
    Statesville, NC
    0
    For those having the charging issue... suspect a cold/broken solder joint on the Motherboard where the USB connector is soldered.... so living on borrowed time to quote.

    I have one here I need look at, but you can PM me.

    Thanks,
    Mark
     
  11. crb

    crb Road Train Member

    1,675
    1,361
    Dec 1, 2009
    USA
    0
    It's been working since I threatened it. .9 to 1.3. Used seen 10/12.

    When not working was 0/12, 0/13, or 0/32 satellites.
     
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Thread Status:
    Not open for further replies.