Suppport Thread for the TND 500, TND 700 or future Rand McNally products.

Discussion in 'Trucking Electronics, Gadgets and Software Forum' started by Mark Kling, Apr 16, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mattbnr

    mattbnr Road Train Member

    1,950
    835
    Aug 19, 2010
    Tama,Iowa
    0
    What exactly have you had go wrong with them? I've had the same 2 units for probably 2 years and not one problem with them. 2 different models- a 520 and a t7c unit and both work flawless. Haven't had the 520 for quite 2 years.
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. Moving Forward

    Moving Forward Medium Load Member

    654
    619
    Jan 14, 2014
    New England, USA
    0
    mattbnr- The TND 710 kept freezing-up so I worked with RM and sent that back to be repaired... so I bought a 720. That has worked good since I bought it last year (2/21/13) but started to develop problems a few weeks back. It began after a message "The map you are using is over one year old" and escalated into freezing-up and the the map faded away to a black screen with various colored vertical bars. The reset button would do little more than going back and doing the same process again. Then, a high pitch tone/alarm came out of it twice. As the RM website suggested, I ran it through the Diagnostic & Repair function, but it's still not working right... so I hope to call RM today.

    In the meantime, I have decided to buy a new model- the 720 LM. So far, it functions OK but the electrical supply cord won't stay in my truck's outlet... the vibration seems to giggle it out within 5 minutes of being pushed in. I've noticed comments from other drivers with this same issue... BUT these issues with RM units is beyond frustrating and getting very expensive. Do you have any suggestions?
     
  4. Mark Kling

    Mark Kling Technology Contributor

    10,935
    4,197
    Sep 23, 2007
    Statesville, NC
    0
    Call Rand support.


    Thanks,
    Mark
     
  5. Mark Kling

    Mark Kling Technology Contributor

    10,935
    4,197
    Sep 23, 2007
    Statesville, NC
    0
    Did you do a D/R?

    Thanks,
    mark
     
  6. SavageSam

    SavageSam Medium Load Member

    341
    116
    Feb 7, 2009
    0
    Welcome back Mark. Yes I did. It found one issue, repaired it but it didn't fix my sound. Now when I run it, it says "No issues found".
     
  7. Mark Kling

    Mark Kling Technology Contributor

    10,935
    4,197
    Sep 23, 2007
    Statesville, NC
    0
    Thanks,
    Mark
     
    double yellow Thanks this.
  8. Mark Kling

    Mark Kling Technology Contributor

    10,935
    4,197
    Sep 23, 2007
    Statesville, NC
    0
    Submitted

    Thanks,
    Mark
     
  9. Mark Kling

    Mark Kling Technology Contributor

    10,935
    4,197
    Sep 23, 2007
    Statesville, NC
    0
    Let's hold this discussion till I can get the info from GIS/RM to as what is determined by the # of axles.

    Thanks,
    Mark
     
    double yellow Thanks this.
  10. Mark Kling

    Mark Kling Technology Contributor

    10,935
    4,197
    Sep 23, 2007
    Statesville, NC
    0
    Really what?

    I moved the post up from the bottom.

    If you have issues then calmly post what the issues are. Try to keep it to the facts and not an 4 page rant.

    thanks,
    Mark
     
  11. Mark Kling

    Mark Kling Technology Contributor

    10,935
    4,197
    Sep 23, 2007
    Statesville, NC
    0
    DieselBoss has the pin out... if it connects via RCA they have the adapter.

    Thanks,
    mark
     
    K9OTR Thanks this.
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  • Thread Status:
    Not open for further replies.