Vpod issue losing power

Discussion in 'Freightliner Forum' started by Lakh, Jan 19, 2020.

  1. Lakh

    Lakh Bobtail Member

    5
    1
    Jan 19, 2020
    0
    Hi I have 2006 freightliner Detroit 60 series 14l with egr losing power and white smoke when engine reaches normal temperature the shop has already replaced 3 pods 2 turbos ,egr,ecm,engine harness,vpod harness the problem has still not been found after all these parts I still get load of white smoke when engine reaches normal temperature. The shop had tried a used vpod which seems to work but when they replaced it with new it cut out and start misfiring white smoke no power again. I am totally stressed out can someone help please thank you in advance
     
    Last edited: Jan 19, 2020
  2. truckdriver31

    truckdriver31 Road Train Member

    4,326
    4,338
    Sep 18, 2013
    0
    did they check air pressure going to vpod.
     
  3. truckdriver31

    truckdriver31 Road Train Member

    4,326
    4,338
    Sep 18, 2013
    0
  4. Lakh

    Lakh Bobtail Member

    5
    1
    Jan 19, 2020
    0
    Yes they checked the air pressure to vpod and not the egr cooler yet
     
  5. Lakh

    Lakh Bobtail Member

    5
    1
    Jan 19, 2020
    0
    Could egr cooler cause this but how would an old vpod work fine and not new one so far and they swapped and swapped like 4 vpod only 1 old seen to work so far and also changed the vpod harness
     
  6. truckdriver31

    truckdriver31 Road Train Member

    4,326
    4,338
    Sep 18, 2013
    0
  7. Lakh

    Lakh Bobtail Member

    5
    1
    Jan 19, 2020
    0
    Detroit?? Currently it's in a shop with 3 certified mechanics
     
    truckdriver31 Thanks this.
  8. truckdriver31

    truckdriver31 Road Train Member

    4,326
    4,338
    Sep 18, 2013
    0
  9. Lakh

    Lakh Bobtail Member

    5
    1
    Jan 19, 2020
    0
  • Draft saved Draft deleted