Washer pump inop and low coolant warning.

Discussion in 'International Forum' started by jmlloar, Feb 14, 2024.

  1. jmlloar

    jmlloar Light Load Member

    100
    12
    Jun 13, 2009
    Keyser, WV
    0
    I'm having trouble with the windshield washer pump not working. New tank, pump, and level sensor. Washer doesnt work. Ideas? wire diagram?

    Also coolant level says low. it's not low and new level sensor didnt help.
     
  2. Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.

  3. jmlloar

    jmlloar Light Load Member

    100
    12
    Jun 13, 2009
    Keyser, WV
    0
    BTW its an 09 Prostar with ISX15 and 13sp
     
  4. Yoster

    Yoster Light Load Member

    56
    61
    May 16, 2011
    Fort Smith, Arkansas
    0
    I had similar issue with the washer. Turned out to be a wire that had rubbed through. Not sure where to find a diagram. I believe it was under the dash though.
     
  5. Heavyd

    Heavyd Road Train Member

    7,625
    6,027
    Feb 4, 2009
    0
    Washer pump.png
    Washer pump will have power with the key on all the time. Wiper/washer switch supplies the ground. Check for power at one of the washer pump pins. No power, the check the fuse in the cab in front of the passenger seat. If the wipers do sweep when you press the switch, then switch and ground path in the cab is working, signal to the body controller is ok.
     
    QUALITYTRUCK and jmlloar Thank this.
  • Truckers Report Jobs

    Trucking Jobs in 30 seconds

    Every month 400 people find a job with the help of TruckersReport.